Csúcsforma a mindennapokban

Csúcsforma a mindennapokban

Szegény boldogok

2022. október 21. - Erőnyerő

         A két dolog összefonódása a legtöbb ember számára lehetetlen, ez tűnt ki egyik reggeli rádióműsorunk vezetőjének megállapításából is. Bhután, a kis buddhista királyság volt a téma, ahol tudatos döntésekkel lassítják, hogy  a civilizáció néhány vívmánya tönkre tegye az életüket. Celebünk szerint él az az összefüggés, hogy minél szegényebbek ott az emberek, annál boldogabbak.

        Ezer bocsánat, de azok az emberek NEM SZEGÉNYEK! Mindössze az igényeiket a valós szükségleteikhez igazították, így megvannak luxuscikkek, internet és celebek nélkül. Élik a SAJÁT életüket a SAJÁT világukban, ha szólni akarnak a barátjukhoz, odamennek, és megteszik, nem kell hozzá virtuális tér.

       Az valóban igaz, hogy a jól-lét és az anyagi jólét nem feltétlenül egyenesen arányos, totálisan felborult az értékrend, hiszen már az emberek nagyobb hányada a többiek szórakoztatásából él, azzal keres félelmetes vagyonokat, míg az effektív munkát végzőknek jóval kevesebb jut. Szerintem erre a legjobb példa éppen a celebek, a színészek, sportolók, zenészek világa áll ellentétben például a kórházi ápolók világával. Nem lehet egy lapon említeni a két tevékenység fajsúlyát, de a javadalmazását sem. Mit akaszt le egy celeb egy hakniért, pedig egy clostridiumos beteg pelenkacseréjét biztos, hogy nem lehetne rábízni... De mindannyian tudjuk, az igazság odaát van.

       Tudatos döntéseink által mi is elérhetjük, hogy ha szegényebbek is vagyunk anyagilag, a spirituális és mentális egészségünk megőrzésével egy szebb világba csöppenünk úgy, hogy a helyünket nem is kellett megváltoztatnunk.

        

A bejegyzés trackback címe:

https://eronyero.blog.hu/api/trackback/id/tr817959488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása