Csúcsforma a mindennapokban

Csúcsforma a mindennapokban

Tomboló forróság

2021. június 24. - Erőnyerő

     Ebben vagyunk most, hőségrekordok dőlnek meg, és úgy néz ki, a biztosítékok is gyorsabban csapódnak ki, mentálisan is könnyebben kifáradunk. Ennek eredménye lehet ez a "pedofil-törvény" körül kirobbant világraszóló cirkusz is, amit sikeresen kiérdemeltünk.

      Maga a jelenség nem újkeletű egyébként, hiszen az ókorban már bizonyítottan létezett a leszbikus életmód, Szapphó költészete által maradt ennek nyoma, a gazdag és befolyásos idősebb római politikusok körében szinte elvárás volt a homoszexuális pederasztia, azaz még serdületlen kisfiúk tartása szexuális célzattal, illetve a biszexualitás sem volt ismeretlen, erre a leghíresebb példa Achilles, a trójai hős esete, aki ugye először a görög vezérekkel konfrontálódott Briszéisz, a szép rabszolganő miatt, majd pedig a trójaiak húzták ki nála a gyufát Patroklosz megölésével, aki - a filmbeli történettel ellentétben - nem az unokaöccse, hanem az igen közeli ifjú barátja volt... Szóval, ezek a dolgok működtek akkor is, nem csináltak belőle problémát, helyén kezelték őket. Magánügyként. Mindenki képes volt elfogadni, hogy vannak átlagos ( nem rossz értelemben azok ) emberek, és vannak deviánsok, akiknek a viselkedése eltér az általánostól. Élni és élni hagyni elven működött a társadalom. Mindenki-a maga módján- képes volt a közösség részévé válni.

      Jelenünkben azonban előtérbe került az individualitás, eltérőek akarunk lenni bármi áron, és ki akarjuk aknázni az ezzel járó lehetőségeket. Most szó szerint "divat" a másság, már lehetsz akár "nem meghatározott" is, vagy menet közben meggondolhatod magad, és nemváltást eszközölhetsz. És megjelenik a sportoló, a politikus, aki sok évig férfi volt, aztán gondolt egyet, bedobott némi hormont, hajat növesztett, kisminkeli, felékszerezi magát, női ruhába bújik, és tarol!  Pedig a legjobb szándékkal nézve is annyira nő, mint Gálvölgyi János, Haumann Péter és Körmendy János a Három nővér paródiájában. Nőnek lenni nem egy kis smink, egy kis risza, meg egy kis nyafogás, van abban az XX-kromoszómapárban valami, ami jóval túlmutat a külsőségeken, egy tartalmi dolog, amit nem lehet tanulni, az kódolva van.

         Az emberek ösztönösen elutasítják azokat a párkapcsolatokat, nemi identitással kapcsolatos elhajlásokat, amelyek nem eredményeznek  utódot, mivel a fajfenntartás ösztönösen belénk kódoltatott. Ezért kell diszkréten kezelni az érintett embereknek a nemi irányultságukat, a saját érdekükben. És ez azokban a társadalmakban is él, akik nagyon toleránsnak mutatják magukat. Élő példa Adam Lambert énekes, aki 2009-ben azért veszítette el az American Idolt, mert "lebukott" meleg párjával. Senki nem hallott azóta sem a srácról, akit akkor kihoztak győztesként, Adam viszont így is elérte, amire a tehetsége predesztinálta. De nem lehetett győztes  a szuper-elfogadó USA-ban sem. Most kicsit jobb a helyzet, bizniszt lehet csinálni a másságból, így aztán képmutatóan tetszelegnek sokan a tolerancia pózában.

         Sajnos nálunk ez nem így történt. Törvény erejével akartak megregulázni valamit, aminek a szabályozása nem áll hatalmukban. Az ember, mint lény kudarcot vallott, kiuzsorázta az életterét és túl is szaporodott.  Emiatt biológiai oldalról is támadást kapott- járvány, egyre romló erőnlét, fizikai tűrőképesség csökkenése-, és mivel a természet semmit nem bíz a véletlenre, mentálisan is bevetette az adu ászt: előtérbe kerülnek azok az életmódok, amelyek csökkentik a népességet, és mindez épp azokban a társadalmakban, amelyeknek anyagilag egyáltalán nem lenne teher több utód felnevelése. Szóval, ezt a törvényt alaposan elhibázták, mert csak azt érték el vele, hogy  egyes országok most  a melegjogok  védelmezőinek szerepében tetszelegve  újfent "ránkmászhatnak", holott valójában az a baj velünk, hogy már megint saját ritmusunkban táncolunk.

         Remélem, hamarosan tisztázódik ez a helyzet, mert ránk férne már egy kis hűsítő szellő a forró hurrikán helyett.

A bejegyzés trackback címe:

https://eronyero.blog.hu/api/trackback/id/tr5116603628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása