Csúcsforma a mindennapokban

Csúcsforma a mindennapokban

Légyszi, ne!

2020. december 17. - Erőnyerő

        Közeledik az év vége, a Karácsonyi Ünnepkör, és mindenhonnan árad felénk a negatív kommunikáció:  " az idén nem lesz Karácsony,  nem lesz Szilveszter, buktuk az egész évet"  meg ilyenek.

       Pedig ez hatalmas tévedés. Mindössze kaptunk  egy lehetőséget, hogy átértékeljük a dolgok jelentőségét. Mert szeretni nem csak Karácsonykor kell(ene), kampányszerűen. És a szeretet mértéke nem okvetlenül arányos a megvásárolt dolgok  forintális értékével, vagy éppen az elkészített ételek tonnában kifejezett súlyával. Most felértékelődnek apró, de őszinte gesztusaink.Szóval,légyszi, ne írjátok le előre az ünnepeket, rendben? Lehet, hogy idén nem pislogunk degeszre tömve 30-an  egy asztal körül, hanem  az a 4-5 legfontosabb ember vesz majd körül, akikre a legnehezebb pillanatokban is számíthattunk, akik néha okoztak ugyan nehéz pillanatokat, de mindig ott voltak nekünk, erőt adtak a folytatáshoz. Itt az alkalom, hogy értékeljük legszűkebb családunkat, kimutassuk szeretetünket, megbecsülésünket, és ajándékozzuk a legértékesebbet: valódi jelenlétünket, odafigyelésünket.

       Kórházban dolgozom, és ott tapasztaltam, hogy ez a járvány valamire ráirányította a figyelmemet: a Covid miatt hozzánk került időseknek a fertőzésnél volt egy sokkal nagyobb gondja: az elhanyagoltság. Nagyrészt idősotthonokból kerültek be, rühösen, gombásan, alultápláltan, gondozatlanul. És láss csodát, nem kellett lélegeztetés, elég volt a gondos ápolás, és 90 éves átlagéletkor mellett a halálozási arány megegyezett a normál krónikus ápolási osztályok statisztikai értékével. Pedig ezektől az idős emberektől minden hónapban elveszik a teljes jövedelmüket, esetenként még pótlást is kérnek a családjuktól a gondozás fejében. Ennél bizony sokkal jobban kéne teljesíteni ezt a feladatot. Ráadásul folyamatosan, nem kampányszerűen, elvégre nem mehetnek állandóan a katonák takarítani, kell, hogy legyen erre megfelelő személyzet az intézményben is.

       A  Karácsony idén nem lesz szokványos, anyukám 80. szülinapja is december 30-ra esik,  nehezen fogadja , hogy már hónapok óta csak az udvaron találkozunk, hogy tisztes távolból átadjuk a bevásárlást, váltsunk néhány szót maszkban, és kész, ennyi. Most nem maradhatunk távol, hiszen a depresszió, a magány, a remény elvesztése ugyanolyan károkat tud okozni anyának, mint a koronavírus.

        De megtaláltam a megoldást, amivel biztonságban lesz ő is, és az Ünnep szépsége is megmarad. Fertőtleníteni fogjuk a légutainkat  Solumium nyálkahártya-fertőtlenítővel, ami mindnyájunk számára biztonságos, ugyanakkor hatékony, és a levegőbe permetezve belélegezhető. Természetesen ezt is észszerűen kell alkalmazni. Most, a hétköznapokban nem használom, mert a legjobb védelem, ha a saját flóra ép és potens.( Korábban írtam már arról, hogy nem csak bélflóra létezik.) A nagy fertőtlenítési láznak pedig a védelmező is áldozatul esik, mint a háborúban a baráti tűznek, amikor véletlenül bajtársakra irányulnak a lövedékek. A Solumium, a "nagyágyú" pedig csak a találkozáskor kerül elő, így biztos lesz a hatás!

        Így már nyugodtan készülhetünk mindnyájan az ünneplésre.

MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK ÉS CSALÁDJÁNAK KELLEMES ÜNNEPEKET, BOLDOG ÚJ ÉVET, JÓ EGÉSZSÉGET ÉS BIZTONSÁGOT KÍVÁNOK !

A bejegyzés trackback címe:

https://eronyero.blog.hu/api/trackback/id/tr416348208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása