Csúcsforma a mindennapokban

Csúcsforma a mindennapokban

Ja, az lehet...

2021. december 17. - Erőnyerő

           A tegnapi napon is sikerült megint újat tanulnom. Hiába, jó pap, ugyebár holtig, hát még a jó gyógyszerész!

       Viccet félretéve, sajnos nem volt vicces a dolog, és nagyon megvilágította azt, hogy hogyan is működünk mi, emberek.

       Este együtt dolgoztunk kis asszisztens kolleginámmal, már zárás utáni szokásos túlóránkat gyűrtük. Egyszer csak így bedobta, hogy reméli, nem lesz kötelező a harmadik oltás az egészségügyben, mert akkor ő elmegy máshová. Az igazsághoz tartozik, hogy szegényke nem igazán tudja, hogy hová is kéne mennie, először elvégezte a gyógyszertári asszisztensképzést, majd a szakasszisztensit, de közben elkezdte a jogi asszisztensi képzést is, de rájött, hogy talán inkább gyógyszerész lenne. Sajnos azonban a 2021. évi felvételi nagyon brutál volt, nem sikerült, így gyorsan beszállt az egyetemre levelező biológus kurzusra, ahonnan majd később át tud nyergelni a gyógyszerész karra reményei szerint. Emellett fantasztikusan lelkiismeretesen, precízen és szorgalmasan dolgozik a patikában, ő tényleg teljes szívvel végzi a munkáját, ezért csúszik sokszor túlórába, nem tudja menedzselni magát olyan jól, mint a többi kollegina.

         Szóval, nem akar 3. oltást, mert a második után kihullott a haja, kipotyogtak a tömések a fogaiból (???), két foga kilyukadt, száraz a szája és a bőre. Én még azt is hozzátenném, ha objektív akarnék lenni, hogy alaposan meg is hízott, neki ezt persze nem mondtam. De azt mindig látom, hogy amikor együtt dolgozunk az utóbbi időben, mindig ki van pakolva a kóla,energiaital,csoki, ropi, és folyamatosan majszol szegény, mert így bírja a tempót.Tegnap is mondta, hogy még este 7 után, ha hazaér, kimos, közben meg tanul,( mert ugye vizsgaidőszak van), de egyébként tegnapra virradóra is 2,5 órát aludt, mert el kellett készítenie egy beadandót.

         Ezek után kicsit bátortalanul, de rákérdeztem, hogy nem gondolja, hogy az a baj, hogy túlhajtja magát, és a teste már jelzi, hogy túlterhelődött? Ja, az lehet...-válaszolta kicsit elgondolkodva.

         Szerintem sok más embernek is érdemes lenne átgondolni a körülményeket, mielőtt kígyót-békát összehord az oltások mellékhatásáról, következményeiről, és azt úton-útfélen terjeszti. Felelősek vagyunk magunkért és egymásért is.

        Kívánom, hogy mindenkinek egészségben, boldogságban teljenek az Ünnepek, és így köszöntsön be az új esztendő is!cuki_hoemberes.gif

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eronyero.blog.hu/api/trackback/id/tr1216785918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása