Csúcsforma a mindennapokban

Csúcsforma a mindennapokban

A kis tejföláruslány ( Andersen után szabadon...)

2021. október 08. - Erőnyerő

    Tegnapi munkám során tapasztaltam, amíg én belül laboráltam, a kívül expediáló (gyógyszert kiadó) szakasszisztens kolléganő mély eszmecserébe merült a vényt kiváltóval az oltás káros voltáról. " Bizony, nagyon csúnya dolgokat tudnak azok csinálni! " -tromfolt rá a beteg érveire. Na, ez egy igazi tejfölárus reakció volt!

     Annak idején az egyik munkahelyemen a tulajdonos elmondta nekünk, hogy ha vita támad kinn a táránál a beteggel, és neki ki kell jönnie emiatt, akkor soha nem fog mellénk állni. " Mindig a betegnek van igaza, mert ha megsértődik, elmegy másik patikába." Igen, a gyógyszertár üzleti vállalkozás, a vásárlókból él, de közben egészségügyi intézmény is. Emiatt  elvileg vannak kötelezettségeink is, például az objektív tájékoztatás, amit viszont alapos tájékozódásnak kell megelőznie, méghozzá nem a birinéne.com oldalon, hanem hiteles, szakmai forrásból. Akkor egyből lejönne, hogy a koronavírus is tud ám csúnya dolgokat csinálni a testünkben, és szintén tud szövődményeket is okozni az átvészelt fertőzés súlyosságától függetlenül, csak éppen nagyságrendekkel nagyobb gyakorisággal, mint az oltás, kb. 100x gyakrabban. Tehát a fertőzötteknél 100-ból 1 esetben, míg az oltottaknál 10 000-ből 1 esetben fordul elő. Ez azért nem elhanyagolható különbség. Életek múlnak rajta.

    Igaz, hogy a facebookon még az az álláspont, hogy nem kell a harmadik oltás, de  a szakmai portálokon már nyár eleje óta napirenden van, hogy szükség lesz harmadik adagra. Ezt maguk a kifejlesztők nyilatkozták több esetben is. Igen, az Európai Unió habozik, kivár, de egyszer csak ott is megszületik a döntés. Mint nagy nehezen néhány évvel ezelőtt, amikor az FDA ( USA) már 2 éve engedélyezte a Richter által 24 év ( nem tévedés! ) munkával kifejlesztett, óriási áttörést eredményező antipszichotikumot, ők még vakaróztak egy kicsit, nehogy túl hamar jobb legyen az élete sok súlyosan beteg embernek.

       Nem azt mondom, hogy vitázni, veszekedni kell a tára másik oldalán állóval, de kulturáltan is ki lehet, sőt ki kell fejteni az ellenvéleményt, mert ez a felelős, etikus magatartás, ami elvárható egy egészségügyi dolgozótól. Egy tejfölárustól viszont nem.  Mindenkinek magának kell eldönteni, hogy hova sorolja a tevékenységét.

A bejegyzés trackback címe:

https://eronyero.blog.hu/api/trackback/id/tr8616714540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása