Csúcsforma a mindennapokban

Csúcsforma a mindennapokban

Varázsszó

2021. november 26. - Erőnyerő

       Működik!  Nálunk, az egészségügyben is! AKCIÓ-hét van !!!  Méghozzá oltási. És láss csodát: ismét egymás hegyén-hátán nyomorogva áll órákon át a nép, hogy felvehesse az oltást.

         Azt az oltást, amit egyébként is ingyen kapna akkor is, ha előtte időpontot kérne rá. 15 percenként ad egyébként lehetőséget a rendszer a neten, és akkor várakozás nélkül bejuthat az oltakozó. Ez az előny egyébként megmaradt, az időponttal rendelkezők soron kívül bemehetnek. De ez nem elég vonzó.

      A reggel hétkor nyitó oltóközpont előtt már 6 órakor megjelennek az első oltandók, kivéve a péntek reggelt. Nagyot néztem: mi történt, hiszen egész héten bolondok háza volt már hajnaltól. A beengedést végző szűrőpontos kolléga felvilágosított: a péntek reggel laza a szakrendeléseken is, mert akkor van a heti piac. No komment...

     Ugyanis a kedves oltatni vágyó közönség jószerével 60+-os, aki egyébként a nap bármely szakában el tudna jönni, és tülekedés nélkül is bejuthatna. De nem, jobb így, 2-3 óra álldogálás után beoltódni, előtte a tömegben, távolságtartás nélkül  nyomakodni. Jó, van maszk, az is valami.

       Teljességgel megmagyarázhatatlan ez a viselkedés számomra. Vagy tényleg ennyire él még bennünk a csordaszellem? Az is lehet. Mindenesetre le a kalappal az oltóponton szolgálatot teljesítő kollégák előtt. Ismét bizonyítják helytállásukat. Remélem, kitartanak még egy darabig.

        Mert ráadásul mások hülyesége rajtuk csapódik le. Tegnap délelőtt át kellett mennem a sor előtt, mert közben a kórházban nem állt meg az élet, végeznünk kell a dolgunkat. Egy puccos, 60 körüli hölgy rátartian a képembe bámult, és jó hangosan megjegyezte: "Jó  régóta állunk már itt."

         Felment bennem az adrenalin, és beindult volna az" üss vagy fuss" reakció, és egyáltalán nem a futás felé billent a mérleg, de csak visszanéztem rá semleges arckifejezéssel, miközben magamban azt gondoltam: " Így jártál, vazze."  Rájöttem,nekem is kéne egy kis mágia, hogy ne vegyem észre ezeket a nagyon visszás dolgokat. Lázasan kutatok egy varázsszó után. 

A bejegyzés trackback címe:

https://eronyero.blog.hu/api/trackback/id/tr1016765652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása