Csúcsforma a mindennapokban

Csúcsforma a mindennapokban

Szájüregünk védelmében

2020. július 06. - Erőnyerő

       A nyári meleg  próbára teszi a szájüregünket is, de néhány egyszerű szokással  sokat könnyíthetünk a helyzeten. Először is a fogmosás gyakorlatát érdemes megváltoztatni: Őrült sikálás helyett inkább hagyjunk időt a fogkrémnek, hogy hatni tudjon. Enyhén befogkrémezett fogkefénket tartsuk nyugodtan a szánkban 10-15 percen át. Ha nem akarunk társalogni, és nem tettünk fél tubus krémet a kefére, nem akar semmi kifolyni, és meglepő dolgokat tapasztalunk majd! Nagyon fontos, hogy sosem szabad közvetlenül étkezés után fogat mosni (hiába tanultuk így az oviban), mert az étkezés közben kialakult savak fellazítják a fogzománcot, és ha nekiesünk a kefével, több kárt csinálunk, mint hasznot!

      Tehát itt is fontos az időzítés! És ami nagyon érdekes: 1 hét alatt megszűnik a fogérzékenység! Azt ugyanis a zománc problémája okozza, és könnyen megszüntethető a megfelelő ionok, főként kalcium pótlásával. Ezt pedig a nyálból szokta nyerni magának. Vagy a fogkrémből, de nem kell 2000 Ft-os, pont azt tudja a 400 Ft-os is, csak idő kell neki. Bevált módszer!!!

        Szintén fontos dolog: a megfelelő mennyiségű nyál legyen jelen mindig, így nem tudnak rombolni a savak, hiszen felhígulnak, egyúttal helyben vannak a fontos és szükséges ionok is. Ez is egy rém egyszerű gyakorlattal érhető el:  rágózással ! Ezt nem volt könnyű megszoknom, mert a mi családunkban a gyerekek számára elfogadott a rágózás, 50 felett már egyenesen botrány. De jó hír, hogy nem csak akkor "hat", ha "kérődzik" ( anyukám szavajárása a rágózásra) vele az ember, ha diszkréten az ínyünkre tapasztjuk, akkor is működik, mert a nyálelválasztás ingere, ha valami szilárd van a szájban, akkor ő dolgozik. Védelmezi a fogakat, megakadályozza a szájszag és a szomjúság kialakulását, ez nyáron nagyon hasznos dolog.

       Ráadásul nem kell hozzá sokezres szájvíz, ami fertőtleníti a szájüreget, mert ott is van ám flóra, ami kifejezetten szükséges az egészséges szájhigiénéhez, és azt nem is kellene feleslegesen bolygatni. Létezik természetes fogkrém, amely saját enzimek pótlásával tartja fenn a száj optimális állapotát.

        Gyerekkorunkban azt mondták, ha nincs mód fogat mosni, együnk meg egy almát lefekvés előtt. Na, ezt semmiképp ne tegyük! Jobban járunk 1-2 falat sajttal, natúr joghurttal, kefírrel, esetleg tejföllel. És tényleg nem nagy teher magunkkal hordani egy csomag rágót, és be-bekapni belőle egyet, mert rengeteg fog- és ínybetegséget lehet vele megelőzni.

         Őszintén ajánlom mindenkinek, élvezzétek az eredményeket! Kellemes nyarat Mindnyájatoknak!

     

A bejegyzés trackback címe:

https://eronyero.blog.hu/api/trackback/id/tr5815984756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása