Csúcsforma a mindennapokban

Csúcsforma a mindennapokban

Majd valaki...

2020. április 30. - Erőnyerő

             Elkényelmesedett korunkban nagyon sokan erre várnak: majd valaki megcsinálja, amit valójában nekik kéne.  Sajnos  gyakran akkor is így van, ha döntést kell hozni, holott a saját életét érintő kérdésekben az ember saját maga az egyetlen, aki minden körülmény ismeretében határozhatja el a következő lépést.

           Az emberiség nagy része belepuhult abba, hogy szolgáltatások veszik körül, ha akar valamit, csak fizet, és a dolog el van intézve. Ez vezethetett oda is, hogy a szolgáltatást végzők elveszítették identitásukat, emberi mivoltukat. Eszközökké váltak, akik pénz ellenében lesik a megrendelő minden kívánságát, és zokszó nélkül, mosolyogva teljesítik is azt. És való igaz, a szolgáltatást végző nem akarja elveszíteni az ügyfelét, így tényleg mindent megad  erőn felül is. Ördögi körbe került egy egyébként átlagos, mindennapi emberi kapcsolat.

          Pedig napjainkban olyan időben élünk, amikor szükség lenne az egyéni erőtartalékokra. Az rendben van, hogy vigyázunk idős embertársainkra, de nem gubbaszthatunk örökké az odúinkban szűkölve, nem omolhat össze emiatt a világunk, tennünk kell a dolgunkat. És nem tud a kormány minden egyes embert külön megvédeni, bár megtesz mindent, amit csak lehet, de az egész világra kiterjedő levegőszűrést nem oldhatja meg. Magunkban kell bíznunk, a saját, nap mint-nap heroikus munkát végző immunrendszerünkben, amely életünk minden egyes napján vírusok, gombák, baktériumok milliárdjait közömbösíti. A saját immunrendszer védelme kéne, hogy elsődleges legyen, nem a később hatalmas környezeti terhelést okozó maszkok, kesztyűk,fertőtlenítők, mert azok nem vehetnek körül bennünket a nap 24 órájában.

           Csak hát ezt nem oldhatja meg más. Majd valaki feltalálja az oltóanyagot, és akkor mindenki biztonságban lesz, ez most a trend. Igen, ígéretesek a kutatások, de az még messze van, hogy realizálódjon is az eredmény, viszont addig is telik az életünk, aminek a minőségét viszont magunk határozhatnánk meg. Akinek az a szimpatikus, várhat mindig az aktuális " valakire", aki leveszi a gondot a válláról.

          De jobban jár az, aki elébe megy a nehézségeknek, alaposan felkészül, és tartalmas, értékes életet teremt magának. És ez elsősorban nem pénz kérdése, nem kell százezrekért vitaminokat, ásványi anyagokat, illóolajokat venni, és várni a sikert. A helyes táplálkozás az egyik alappillére az immunrendszer védelmének, de ugyanekkora súllyal esik latba a mentális felkészültség is.

            Jusson csak eszünkbe, miket írtak már a WC-ből kicsapódó, az automata kézszárítókból kisüvítő, a mosogatószivacsban, fogkefében megbúvó, többszörösen halálos baktériumkoktélokról, és lám, mégis itt vagyunk, nem halt ki az emberiség, sőt!

            Tehát korlátot nyalogatni azért nem szabad, legyünk óvatosak, de egy alapvető, az immunrendszerünkbe vetett hittel vágjunk bele napi teendőinkbe, mozduljunk ki otthonról. Hiszen hétfőtől megtehetjük mindnyájan!

        

A bejegyzés trackback címe:

https://eronyero.blog.hu/api/trackback/id/tr3415650282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása