Csúcsforma a mindennapokban

Csúcsforma a mindennapokban

Rendkívüli

2020. április 17. - Erőnyerő

     Maga a bejegyzés is, mert nem tervezett, ez csak egy felemelő történet, amit muszáj megosztanom Veletek. Írtam sokat arról, hogy mennyit jelenthet az embernek, ha állatokkal törődhet, rendszeresen találkozhat velük, megismeri őket. Ennek oka van, mi is járunk már 16 éve egy tanyára, ahol belefolytunk a munkákba, az ottani életbe.

    És ott most történt egy csodás eset:  Lola, a 11 hónapos kancacsikó, aki egyébként is egy kis kalandor, 2 nappal ezelőtt megszökött, idegen ló után akart menni. Aki találkozott már közelebbről lóval, az tudja, hogy azért ha a ló nagyon akar valamit, azt el tudja érni... Szóval, Lolika nekiindult a nagyvilágnak. Volt már ilyen korábban is, de mivel a két társa itthon maradt, nem kellett aggódni, hiszen azért a kötődésük elsődleges, a végén kis csatangolás után minden ló hazatér. Hacsak...

    Ez a hacsak jött most közbe Lolának: mivel úgy szökött meg, kötőféket viselt, amiről lelógott a vezetőszár, az pedig egy bozótosban szépen beakadt. Lolika egy tapodtat sem tudott mozdulni, ráadásul messze is volt, meg egy halastó mellett is, ahol a madarak zsivajától nem hallotta senki, hogy sír...

    Két nap telt el így, elképzelni sem tudtuk, mi történt vele, a legrosszabbtól tartottunk. De ma reggel a mi édes kedves lovacskánk, Csillag, aki már 15 éves és herélt, de már több kiscsikónak is volt a pótpapája, reggel itatáskor kitépte a vezetőszárat a gazda kezéből, és izgatottan nekiindult a világnak. Szegény gazda azt sem tudta, mi történt, hiszen ez a ló olyan engedelmes és jószándékú, meg higgadt, hogy ilyet sose tenne, ráadásul egy héten belül két ló veszik el, hát az már nem lehet, elkeseredetten utánaeredt.

    És láss csodát: egy jó félórás caplatás után meghallotta, hogy Csillag nyerít a bozótban, és nagy nehezen megtalálta őt, amint tehetetlenül toporog Lola mellett, mert nem tud segíteni neki. Mondanom sem kell, mekkora volt a gazda öröme, nagyon gyorsan biztonságba helyezte, megetette-itatta a kis kóborlót, akinek ez biztos nagy lecke volt. Nekünk pedig egy nagyon szép történet az összetartozásról és Csillagunk csodálatosságáról.

A nap hőse:

hok.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://eronyero.blog.hu/api/trackback/id/tr8715619368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása