Csúcsforma a mindennapokban

Csúcsforma a mindennapokban

Koronavírus

2020. február 28. - Erőnyerő

   Aktualitása miatt nyúlok most a témához, mert egyik reggel a rádiót bekapcsolva épp a neves műsorvezető sápítozásával indult számomra a műsor, valahogy így: " Nahát, tényleg jöttek szkafanderben, ketten, mint egy filmben? Úristen! " Később kiderült, hogy egy koronavírus-fertőzés gyanújával Bécsben kórházba szállított magyar hölggyel készítettek interjút.

    A nagy helyzet az, hogy ezt a járványügyiek nem a filmekből vették,  ugyanis nem csak a királyi udvarban és a diplomáciai eseményeken van protokoll, hanem az egészségügyben is. Pontosan azért, hogy az egyéni habitus ne csorbíthassa az ellátás minőségét. Mert mi van akkor, ha mondjuk pont a laza Józsi van bent, aki szerint elég minden harmadik beteg után kezet mosni, vagy pont a precíz Gézuka, aki a bokaficamot is aszeptikus öltözetben látná el legszívesebben, vagy épp a parás Pisti, aki ijedtében azt se tudná, mihez nyúljon, és kihagyna pár fontos dolgot. Ezért állítanak össze eljárásrendeket, nem csak a járványügyben, de a vérzések ellátásában, újraélesztéshez, kanülök,branülök, katéterek, légúti tubusok bevezetéséhez, és még sorolhatnám.

    Szóval, itt nem kispályás amatőrökről van szó, az egészségügy jól szabályozott terep, és hiába kevés a pénz, az ellátást végzőkön múlik a siker, és ők a helyükön vannak, ezt kórházi gyógyszerészként tanúsíthatom.

    Másik jó hír:  a koronavírus az érzékenyebb, úgynevezett burkos vírusok csoportjába tartozik, így alkoholos fertőtlenítéssel elpusztítható. Tehát azok a kis flakonos kézfertőtlenítő gélek, amiket már minden üzletláncban kapni, teljesen megfelelők. Mivel a vírus légúti, alkoholos fertőtlenítés minőségi házi pálinkával való garatöblögetéssel is megoldható, szóval gargarizálni kell, nem muszáj lenyelni, hiszen ugye a garattól lefelé már a nyelőcsőbe megy, ami már egy másik testtáj... Ez nem vicc volt egyébként, felnőtteknek hasznos lehet.

     Mindenesetre próbáljuk kerülni a zsúfoltságot, a sebészi szájmaszk felejtős, ott elég rendesen jár a levegő. Valójában a saját immunrendszerünkben bízhatunk, azt kell erősíteni nem csak anyagokkal ( lásd a korábbi bejegyzést ), hanem mentálisan is, tehát nem kell parázni, az úgysem segít.

      Fogjuk fel ezt úgy, mint némi ellentételezést az eddig általunk, emberek által végérvényesen kipusztított növény- és állatfajokért, a kényelem miatt, üzleti érdekből kicsinált Földért, hiszen az egyensúly működik az Univerzumban, elodázható a törlesztés, de kibújni nem lehet alóla.

      Vagy tekinthető akár kihívásnak, csak most nem a kicsinyünk arcába kell sajtot vágni, vagy lefeküdni a munkahelyünkön, hanem átvészelni a járványt. Közben lehet nyugodtan szelfizni is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eronyero.blog.hu/api/trackback/id/tr4815494996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása