Csúcsforma a mindennapokban

Csúcsforma a mindennapokban

Szlogent a kukába?

2021. március 19. - Erőnyerő

     Ismét sikerült reggel tapasztalnom, hogy a világ mennyit változott. Régen, ha valami bekerült a rádióba, az megbízható információ volt. Igen, tudom, most sokan felhördülnek.Helyesbítek, a politikát kivéve. De ennek már vége.

       Munkahelyemen folyamatos rádióhallgatás van, háttérként, így a népszerű reggeli műsort mindig halljuk. És egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy a politikai irányultság ingoványba meríti az egészet.

        Ma is előkerült az oltás, és ugyanaz a szakértő , aki a múltkor kerek-perec kijelentette, hogy ő csakis a Pfizer oltóanyagát adatná be magának, majd 2 mondat múlva közölte, hogy az lenne a leghatékonyabb, ha mindenki kapna a régi és az új típusú vakcinából is, mondjuk egy Pfizer után egy Szputnyikot. Lehet, hogy ez jó oltási taktika lenne, csak hát üti, amit előtte mondott. De a mai napon ezen is sikerült túltenni: elmagyarázta, hogy aki be van oltva, az fertőz, azért kell mindenkinek beoltatnia magát. Az oltással tehát nem magadat és a többieket, hanem a gazdaságot véded, és azért kell az oltás, hogy az egészségügyi dolgozók kifújhassák magukat. Szóval a szlogen, hogy " Beoltattam magam-Érted! " mehet a kukába.

       Na most komolyan, ehhez nem is kell szakértőnek lenni, ha belegondolunk abba józan ésszel, hogy ha valaki kiutazik trópusi területre, előtte kötelező felvenni mondjuk a sárgaláz elleni oltást. Hát ha az oltott ember is fertőzne, akkor hazaérkezés után a tünetmentes hordozó által behurcolt betegség végigtarolná a védtelen országot!!!!  Könyörgöm, az oltásnak az a dolga, hogy beélesítse az immunrendszert, ami a szükséges esetben elpusztítja a behatoló kórokozót. A fertőzőképességhez pedig pont ennek az ellentéte, a kórokozó inkubálása és szaporítása szükséges!!!

         A hülye egészségügyisek legtöbbje foggal-körömmel küzd nap-mint-nap a betegek mellett az oltások beadásáért is, de ha megfeszülnek, se lehet akkora befolyásuk, mint a celebeknek, influenszereknek, akiknek nagyon meg kéne fontolni, mi is az a felelős viselkedés, és meg kéne válogatni a szakértőket is, akikre hallgatnak. Tömegeket téríthetnek tévútra.

       És erre most végképp nincs szükség.

       

A bejegyzés trackback címe:

https://eronyero.blog.hu/api/trackback/id/tr5616470274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása