Csúcsforma a mindennapokban

Csúcsforma a mindennapokban

Tessék?!

2021. március 09. - Erőnyerő

      Még mindig nem csitul az oltással kapcsolatos vita, a gond az, hogy a szakmai kérdéseket  a politika hatja át, a médiában  különböző szakértők szólalnak meg, akikről persze gyorsan meg lehet állapítani, hogy nem ok nélkül kerültek be az adott műsorba...

      Ez történt nemrég egy reggeli rádióműsorban is:  idős szaktekintély " tisztázta" az oltóanyagok körüli kételyeket. Arra a kérdésre, hogy ő mit adatna be , az volt a válasz, hogy "természetesen csakis a Pfizer-vakcinát." Majd két mondattal később már azt találta a legjobb megoldásnak, ha keverik a vakcinákat, tehát kapjon az ember mRNS és hagyományos vakcinát is. Na, akkor most legyen okos a laikus. Ezt követően mégis folytatódott a kínai ( Sinopharm )  vakcina masszív kritikája, amelyben többek között az is elhangzott, hogy ezt a vakcinát a fejlődő országok számára készítették, oda jó lehet ez is. Egy pillanat! Gyógyszerkészítményről beszélünk, nem egy garázsban lögyböli össze két kis szorgos kínai, követelmények vannak, amiknek meg kell felelni. Nyilván azért választják ezt a "fejlődő országok", (közöttük az Egyesült Arab Emirátusok  és  Bahrein, egész jó fejlődéssel ), mert az ottani klímaviszonyok miatt nem kockáztatják a szállítás és raktározás közben a veszélyt, hogy nem jön össze a -70, vagy -40. Valószínűleg nem azért, mert az ottaniaknak a "fekete-fehér tévé" is megfelel ( egy másik kritikai megközelítés szerint), vagy mert ők "nem érdemlik meg" az innovációt úgy, mint európai társaik.  Emlékszem, pont ebben a rádióban volt nagy lázongás, amikor kiderült, hogy a nyugat-európai áruházláncok nálunk nem azt az áruminőséget biztosítják, mint az "otthoni" vásárlóknak. Talán nem kellene most ezt a szemléletet tovább éltetni. Persze, mindenki magából tud csak kiindulni.

     Ideje lenne kicsit elvonatkoztatni, és megérteni, hogy vannak sokkal fontosabb dolgok is, mint a politikai eszmék ütköztetése. Az egészségünk  ennél sokkal többet ér!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eronyero.blog.hu/api/trackback/id/tr7416454960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása