Csúcsforma a mindennapokban

Csúcsforma a mindennapokban

És most ?

2020. március 26. - Erőnyerő

     Aktív egészségügyisként nem tudom hanyagolni a témát, hiába határozom el, hogy nem foglalkozom vele, hisz vannak elegen, akik megteszik. Csak tényleg úgy van, hogy más szemszögből eltérő dolog kerül előtérbe, mindenkinek más a lényeges.

    Eljutottunk abba a stádiumba, hogy komolyodik a helyzet, és még az is nehezíti, hogy jelenleg egyszerre 2 járvány is aktív hazánkban, az influenza is komoly esetszámmal szerepel. Szóval, akinek magas láza van és köhög, az nem biztos, hogy király lett, és ember legyen a talpán, aki a kezdeti szakaszban meg tudja különböztetni a két vírusfertőzést. Nyilván itt kerül képbe a differenciálás, tesztelni azt, aki érintett területről vagy környezetből jött, de mint minden teszt, ez sem 100%-os biztonságú, szóval innentől lesz fontos az egyéni felelősségteljes magatartás a megfelelő egyensúlyi állapottal. Akinek tényleg menni kell, az mozduljon ki, de mivel minden pillanatban nem fertőtleníthetünk, ne fogjunk meg semmit feleslegesen. Akit megnyugtat, viseljen kesztyűt. Az egyszerű sebészeti maszk, amit a legtöbben használunk, a fertőzéstől nem véd meg, de ha a viselője szenved valamilyen  ragálytól, akkor az nem terjed tovább, ami azért hasznosnak tekinthető. Szabad levegőn azonban nyugodtan lehet nélküle tartózkodni. A zárt terek gyakori szellőztetése elengedhetetlen, tehát ne csak maradj otthon, hanem buzgón tárd ki az ablakokat minél többször!

    Amennyire lehet, kerüljük a csoportos eseményeket, még családon, baráti körön belül is. Nem a világ vége közeledik, 2-3 hónap múlva minden összejövetel pótolható. Ez pillanatnyilag a leghatásosabb, amit a közösségért tehetünk, ezt most tényleg nem korlátozásként kell felfogni, hanem mondjuk karitatív cselekedetként. Önmagunkért is kell tennünk, mert rajtunk múlik a családunk sorsa, fizikailag és mentálisan is topon kell lennünk.

     Immunrendszerünket turbózzuk minőségileg és mennyiségileg is megfelelő táplálkozással, és pozitív hozzáállással erősítsük magunkat és szeretteinket, akkor biztosan messziről elkerülnek a vírusok! :)

    

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eronyero.blog.hu/api/trackback/id/tr8615560114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása