Csúcsforma a mindennapokban

Csúcsforma a mindennapokban

Légy boldog!

2020. március 06. - Erőnyerő

      Ez egy gyakori jókívánság, küldjük a  gyermekünknek, barátainknak, búcsúzáskor az exünknek,( ha már velünk nem jött össze neki ), és komolyan is gondoljuk, csak hát ez így egy megfoghatatlan valami, ködös délibáb. Való igaz, nincs ennek egy adekvát definíciója, szinte mindenkinek mást jelent, nincs két egyforma boldogság.

     Az biztos, hogy nem vagyunk egyformák, van, aki könnyebben eléri ezt az állapotot, van, aki kevésbé hajlamos rá, mert ehhez tényleg kell egy mentális beállítottság. És ez az, amin valójában dolgozni tud az ember, hogy a szemléletét alakítsa, a világlátását módosítsa, képessé tegye magát a boldogságra.

      Ugyanis a boldogság nem egy tartós állapot, nem rózsaszín ködben lebegünk 5 centire a föld fölött, hanem apró dolgokból tevődik össze, naponta több kis pillanat, ami nem csak önmagában hatásos, hanem később, visszaemlékezéskor is kiváltja ugyanazt a kellemes érzést. Ezért kell sok szép élményt, emléket gyűjteni, mert ez később is jól jöhet.

      Szóval, tuti recept nincs, de mik azok az összetevők, amik jó, ha megvannak?     Először is ne gondoljuk, hogy a sok pénz, vagyon előrébb visz ezen az úton. A külső körülmények szerepe elenyésző, a lelki egyensúlyunknak kell meglennie ahhoz, hogy átérezhessük ezeket a felemelő pillanatokat. Tehát nagyon fontos, hogy elfogadjuk és becsüljük önmagunkat, ismerjük fel a korlátainkat, tudjuk elhelyezni magunkat a világban, amiben élünk. Ugyanígy el kell fogadnunk a körülményeket, helyzeteket, amikbe csöppenünk, és megbecsülni, amink van. Ne hasonlítsuk magunkat másokhoz, nekik más az életük, mások a lehetőségeik. Magunkhoz képest kell nézni a fejlődést, az előrelépést, a gyarapodást, vagy éppen a visszaesést, mert a saját helyzetünk felmérésével találjuk meg a kiutat a bajból.

          " Bízz az Útban. Mindig oda visz, ahová menned kell, még ha ez nem is ott van, ahova menni akartál."  Ez az idézet egyébként szinte összefoglalja a boldogság kulcsát: a sorsunk elfogadását. Hányszor fordult már elő mindnyájunkkal, hogy úgy tűnt, romba döntötte valami a terveinket, és később kiderült, hogy minden pont úgy volt jó, ahogy történt. Fogadjuk el a nehézségeket is, éljük meg a pillanatot, így adódik az életünkben egyre több boldogságcseppecske.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eronyero.blog.hu/api/trackback/id/tr1615506848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása