Csúcsforma a mindennapokban

Csúcsforma a mindennapokban

Spirituális matematika

2020. január 08. - Erőnyerő

    Hogy micsoda?! Ez eléggé nyakatekert dolognak látszik így elsőre. Pedig hasznos, és már többen is "felfedezték" az idők folyamán, csak nem így nevezték. Az ünnepek alatt volt egy kis idő, amit elmélkedésre lehetett fordítani, így aztán megszületett ez a bejegyzés.

   Biztos többen is tapasztaltuk már, hogy az Univerzum/ Teremtő, kinek mi/ megadja nekünk azt, amit kívánunk.      " Kérjetek, és megadatik" áll a Bibliában. Ebben bízhatott az emberek sok-sok nemzedéke már előttünk is. Persze az egyistenhit előtt is létezett már ez a bizakodás, hiszen a vallási szertartások, melyek egy-egy istenhez kötődtek, nagyrészt arra irányultak, hogy az adott felsőbb hatalmat rábírják a kívánságok teljesítésére.

   Az érdekes csak az volt számomra most, hogy átgondoltam a dolgokat, hogy nem kellenek okvetlenül vallási rituálék, az Univerzum anélkül is megadhatja, amit kívántunk. De bármilyen úton közeledünk is a világok irányítójához, nagyon pontosan meg kell határoznunk, mit szeretnénk. " Vigyázz, mit kívánsz, mert megkapod!" tartja a régi mondás, nem alaptalanul.

   A görög mitológia két leghírhedtebb vesztese Mídász király és Titóniusz. Mindketten durván elpuskázták a nagy lehetőséget. Mídász azt kívánta, minden váljon arannyá, amit megérint. Az első étkezésnél rájött, mit rontott el, de nagyon. Utána persze még tetézte ezt a szeretteivel való fizikai kontaktus meghiúsulása, ami még ennél is nagyobb veszteség volt, és nem kárpótolta érte a mesés gazdagság. Titóniusz  botor módon örök életet kért, pedig nyilván az örök fiatalságra gondolt. Erre rá is jött, amikor ősöregen szenvedve megpróbálta visszacsinálni az üzletet. Persze az érintett istennő megsértődött, és Titóniusz végül tücsökként végezte, de még ez is megérte neki.

   Szóval így kerül ide a matek. Mindnyájan emlékszünk még, mit jelentett a definíció: egy adott fogalom pontos, rövid meghatározása. És magasabb szinten ez a dolog még szigorúbb, a matematikai törvények, tételek, definíciók érvényességének feltételeit is pontosan meghatározzák különféle kikötésekkel. Hát ez volna az, amit át kellene vennünk a matekból- nagyon pontosan, átgondoltan kívánni. Hogy ne legyen utólag olyan érzésünk, mintha belépnénk egy csodás terembe, előttünk fényűzően terített asztal, amit megraktak a kedvenc ételeinkkel, csemegéinkkel, csak épp az egyik sarkára aranytálcán odabiggyesztettek egy rakás kakit. Persze, ki lehet azt kerülni, lehet szemezgetni a legtávolabbi sarokról, de azért a dolog így már nem az igazi.

    Ha kicsit belegondolunk, mindnyájan fel tudunk idézni ilyen félresikerült kívánságokat. De nem szabad feladni, csupán pontosítani kell a paramétereket, és körültekintően kell megfogalmaznunk a lelkünkben a kívánságunkat, és így továbbadni a Teljesítőnek, aki szívesen segít, bárki légyen is az a mi számunkra.

   Itt az új év, az alkalom arra, hogy tökéletesen kidolgozott kívánságokkal álljunk elő. Mindenkinek sok sikert hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eronyero.blog.hu/api/trackback/id/tr4115399038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása