Csúcsforma a mindennapokban

Csúcsforma a mindennapokban

A valódi, hatékony méregtelenítés

2019. október 19. - Erőnyerő

A méregtelenítés nem merül ki abban, hogy az anyagcseretermékek kiürülését fokozzuk vízhajtó és hashajtó készítményekkel. A méregtelenítés ugyanis kémiai reakciók során keresztül valósul meg a testünkben, és az így keletkezett bomlástermékek tudnak eltávozni, csak kevés anyag ürül ki változatlan formában.Ahhoz, hogy ezek a kémiai reakciók hatékonyan történjenek, sokféle enzim és egyéb molekula jelenléte és összehangolt működése szükséges.

Az egyik ilyen kulcsmolekula a glutation nevű tripeptid (3 aminosavból álló molekula), sok anyag direkt közömbösítésében vesz részt azzal, hogy hozzájuk kapcsolódik, így létrejön a kiürülésre alkalmas forma.

A glutation a testünkben alapvetően jelenlévő anyag, melyre szervezetünk nagyon vigyáz is, mert külön enzimet hozott létre a méregtelenítés során inaktiválódott molekulák regenerálására. Ez ékes bizonyítéka a glutation fontosságának. Sajnos termelődése a kor előrehaladtával csökken, akárcsak egy másik nagyon fontos alkotórészünknek, a Q10 koenzimnek, amit már orvosi javaslatra pótolnak a skandináv országokban.

A glutation sokoldalú molekula, a konjugációs (összekapcsolásos) reakciókon kívül direkt szabadgyök-közömbösítő, nehézfém-ion-megkötő szerepe van erős redukáló képessége miatt, tehát jelentős antioxidáns. Emellett a sejtek energiaforgalmára gyakorol kiemelkedő hatást, hatékonyabbá teszi az energiatermelést a sejteken belül, az elvégzett kísérletek szerint képes jelentősen (40 %) megnövelni a sejtek élettartamát, azaz öregedésgátló funkciója is van.

Szervezetünk makro-szintű energiaforgalmát is pozitívan befolyásolja,mivel fokozza a szőlőcukor bejutását a sejtekbe, így csökkenti a vércukorszintet, és az inzulinrezisztenciát. (European Journal of Nutrition 2015/6.). Megelőzheti így a cukorbetegség kialakulását.

Jelen korunkban, amikor ennek a jóléti betegségnek a jelentős előretörését tapasztaljuk, érdemes időben tennünk valamit egészségünk megőrzéséért.

A bejegyzés trackback címe:

https://eronyero.blog.hu/api/trackback/id/tr5115234496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása