Csúcsforma a mindennapokban

Csúcsforma a mindennapokban

A bizonyíték

2020. június 19. - Erőnyerő

              Saját tapasztalatomat szeretném megosztani minden kedves Olvasómmal, aztán ki-ki kedve szerint bánhat a megszerzett információval.

             Három fontos dolog van, amit elöljáróban érdemes tudni a körülményekről:

- ad 1: Nem vagyok egy szobanövény-guru, sajnos már nagyszámú áldozatom van, sose tudom belőni a                     vízszükségletet, általában agyonöntözöm szegényeket.

- ad 2: Minden nap megiszogatok 1 liter tejet. Ez még a babaszoptatás idejéből megmaradt szokás.                

- ad 3: Környezetbarát akarok lenni, próbálok vizet spórolni.

 Mindezekből adódott egy nagyon érdekes tapasztalat.  Úgy esett, hogy kigondoltam, hogy a növényeket ugyebár öntözni kell ( persze csak ésszel, most kezdek belejönni ), tejivás után a bögrét pedig el kell mosni. Ebből az lett, hogy közvetlenül az ivás után a bögrét teleengedtem tiszta vízzel, és ezt a kis vizet osztottam 5 felé ( ennyi a növénycsapatom létszáma otthon). Ez naponta többször is megtörténhet, de már végre figyelem, hogy ne legyen iszapos a föld, még előtte abbahagyom a táplálást, és tartok pihenőt. A munkahelyemen is van 2 növényke, akiket -csodák csodája- 7 év óta sikerül életben tartani. De ennek most vége, mert ettől a kis fehérjebeviteltől a növénykék úgy megtáltosodtak, mint egy amazóniai dzsungel!! Már nem csak kitartanak, hanem virulnak, élettel teltek, növekednek, szaporodnak. Az egyik otthoni, aki vitorlavirág, már 13 éve van nálunk, és eddig soha nem virágzott, hiába minden tápoldat. És most, láss csodát, a szokásos 1 száron 3 virág- felállás helyett nálunk 1 száron 6!!! virág lett, és a kibúvó fiókák- mert szaporodni is kezdett a virágzással azonos időben- száma 4, ami számomra szintén elképesztő.

             A futók,( amiből mindkét helyen van 1-1, a fajtájukat nem tudom, szív alakú, tarka levelük van), régen zöld alapon sápatag foltosak voltak, manapság a foltok szép sárgák lettek. Olyan tempóban növekszik, hogy 2 hét alatt beterít egy sarkot, erőteljes, fantasztikus energiát sugároz! Rájöttem, ha ez így folytatódik, nem lesz szükségünk virágcserépre, mindegyiküket dézsába kell majd ültetni. Szóval, kokszolnak a növények!

             Ebből számomra egyértelműen kiderült, mennyire fontos, alapvető építőkövei a fehérjék a sejteknek, függetlenül attól, hogy növényről, állatról, vagy emberről van szó. Korábban írtam már erről, ott az immunrendszer kapcsán beszéltem róluk, de ez csak egyik funkciójuk, még számtalan más,- például hordozó - feladatot látnak el, így optimális mennyiségben kell jelen lenniük az élőlényekben.

            Szóval, az egészséges élethez mindnyájan vigyük be szervezetünkbe az általunk legkedveltebb formában  kulcsfontosságú alkotóelemünket!

A bejegyzés trackback címe:

https://eronyero.blog.hu/api/trackback/id/tr9615902270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása